Kyle Croxall Joerg Mitter/Crashed Ice Newsroom

Kanađanin Kyle Croxall osvojio je naslov Red Bull Crashed Ice svjetskog prvaka na velikom finalu u Quebec Cityju pred više od 100,000 gledalaca.

Finale koje je održano proteklog vikenda bilo je jedno od najuzbudljivijih finala u historiji Red Bull Crashed Ice svjetskog prvenstva. Do pred sam kraj se činilo da će naslov prvaka ponijeti Finac Pihlainen. Kyleu Croxallu je za osvajanje naslova trebalo 2. mjesto u finalnoj utrci, no u trenutku dok se Pihlainen već odvajao od grupice povećavajući prednost, ispred Kylea je bio brat Scott. Vrijeme je curilo i činilo se da Kyle nema nikakvog izgleda. Scott je iznenada nakon nezgodnog skoka udario u ogradu i pao na led, a Kyle ga je pretekao i u cilj ušao drugi što mu je u ukupnom poretku donijelo 40 bodova prednosti pred ledenim Fincem. Napokon!!! Nakon što je prošlu i pretprošlu sezonu završio na drugom mjestu, Kyle Croxall je zasluženo postao kralj ledenog spusta!

Kyle je u razgovoru nakon utrke priznao kako je bio presretan kad je vidio kako Scott udara u ogradu, no odlučno odbacuje bilo kakve „momčadske naredbe“ u stilu Formule 1. Scott je sezonu završio na 3. mjestu. Red Bull Crashed Ice svjetskim prvenstvom ove sezone dominirali su Kanađani, a po rezultatima odmah nakon njih slijede Finci. Iskazali su se i Švicarci i Nijemci, dok su veliki napredak pokazali Nizozemci, Rusi i Amerikanci.

Pogledajte najbolje trenutke subotnjeg finala, a više informacija potražite na  www.redbullcrashedice.com.

 

 


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji