Sebastien Loeb Big Winners Main GEPA Pictures/Citroen/Tony Welam

Svaki put kad spominjemo pobjednike, ime Sebastiena Loeba se ne zaobilazi. Pobjeda za pobjedom pratile su ovog WRC šampiona tokom čitave 2011. godine...

Uspjesi
Rekordno, osmo u nizu, osvajanje Worl Rally šampionata bio je najbolji moment ove godine za Sebastiena, koji je ovog Francuza stavio ispred sedmorostrukih pobjednika Michaela Schumachera i Valentina Rossija. U Meksiku je pobijedio peti put zaredom. Za titulu se morao izboriti sa Sebastienom Ogierom i Mikkom Hirvonenom. Naslov u posljednoj utrci sezone u Walesu osvojio je zahvaljući razlici od osam bodova između njega i Hirvonena. 
 

Veliki događaj
Podloga za titulu je napravljena na Wales Rallyiju u Velikoj Britaniji u novembru, i Loeb je bio taj koji je imao najbolji start, gdje je pretekao svog rivala na stazi tri. Međutim, Hirvonen se nastavio boriti i ponovo poveo na stazi 6 prije nego je Finac napravio grešku koja se pokazala kobnom i izazvala je nepopravljivu štetu na njegovom autu.
 

Pogledajte kako Loeb i Sebastien Ogier izlaze na kraj na švedskom snijegu u svojim Citroenima. 


Najbolja izjava godine
„ Pomjerio sam se na stranu (ceste) međutim, mi smo bili unutra, a on nije (Welsh) tako da je otišao na pogrešnu stranu i mi smo se sudarili. Udar nije bio previše jak, međutim, hladnjak je probušen, pa nismo mogli nastaviti dalje. I to je to. Ali to je uredu, sad smo svjetski prvaci, tako da nema nikakvih problema.“

Top fotografije

   

U Španiji u oktobru Sebastien osigurava njegovu finalnu pobjedu sezone na RACC Rallyju u Španiji.   

 


 

nullGEPA Pictures/Citroen

  

Loeb u svom automobilu na Rallyju Argentina i naravno osigurava još jednu pobjedu.

nullGEPA Pictures/Citroen/Tony Welam

  

 Sebastien stvara oblak prašine na putu do pobjede na Rally D'Italia Sardegna u maju ove godine.

nullGEPA Pictures/Citroen

  
Planovi za 2012?
Deveta titula svjetskog prvaka? Sebastien će se pridružiti Citroenu i Hirvonenu za novu WRC sezonu, koja počinje u Monte Carlu u 17. januara 2012. Finac zamjenjuje Ogiera u Citroenu i bit će vrlo fascinantno vidjeti kako će ovaj par funkcionirati kao tim.
 


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji