Lindsey Vonn Big Winners Podium Erich Spiess/Red Bull Content Pool

Zlatna skiing djevojka, Lindsey Vonn, upisala ja je svoje ime u velike pobjednike 2011...

Uspjesi
Nakon nevjerovatnog iskustva na Olympijskim igrama 2012. u Vancouveru, Lindsey je nastavila dominirati ženskim skiing svijetom osvojivši Svjetski kup u spustu, kombinaciji i superveleslalomu. U ukupnom poretku pobijedila je Mariju Reisch sa tri boda prednosti, a bila druga u spustu na Svjetskom prvenstvu 2011 u Garmisch-Partenkirchenu u Njemačkoj. Njena 2012 sezona Svjetskog kupa počela je na odličan način, sa značajnim vodstvom u ukupnom poretku zbog impresivnih 5 pobjeda na otvaranju devet utrka sezone. 

 
Veliki događaj
Nakon što je smanjila veliko vodstvo Marije Reisch, Lindsey je došla do titule najbolje na finalnom takmičenju sezone u Lenzerheideu u Švicarskoj. Lindsey je preuzela vodstvo,međutim, loši vremenski uslovi su značili da se superslalom i superveleslalom otkazuju i da će njena najslabija karika, slalom, biti odlučujuća. Marijino četvrto mjesto bilo je dovoljno za Lindsey da bude prva. 
 
Pogledajte slalom Lindsey Vonn u 1000 framova po sekundi. 
 

 


Najbolja izjava godine
„Svake godine sve više postajem jača i okretnija. Osjećam da tu postoji još mjesta za značajniji napredak. Moj superveleslalom je do sada najbolji i znam da ga mogu nastaviti poboljšavati.“
Loša vijest za sve skijašice, jer Lindsey misli da može bolje!

Top fotografije

Lindsey na njenom putu do pobjede na FIS World Cup supervleslaloma u Soeldenu u Austriji u oktorbru 2011.
 

nullErich Spiess/Red Bull Content Pool

   

Lindsey daje sve od sebe na slalomu u Lenzerheideu u Švicarskoj na posljednoj utrci sezone 2011 u martu. Bila je to tjesna borba za prvo mjesto sa Marijom Reisch. nullErich Spiess/Red Bull Content Pool

   

 Lindsey osvaja još jedan Svjetski kup, ovaj put u spustu u decembru 2011.

nullErich Spiess/Red Bull Content Pool

   


Planovi za 2012.?
Uz malo sreće Lindsey će ponovo osvojiti Svjetski kup ukoliko rezultati i izvedbe ostanu na istom nivou kao na početku 2012. sezone. S obzirom na to da 2012. godine nema Olimpijade niti Svjetskog prvenstva, Lindsey će biti bviše fokusirana na povratak titule. 
 

Više o Lindsey?


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji