Casey Stoner at the US GP GEPA Pictures/Gold & Goose

Prošla godina je bila godina za pamćenje za svjetskog šampiona MotoGP Caseyja Stonera...

Uspjesi
Šampion iz 2007. Casey Stoner nakon četiri godine prešao je sa Ducatija na Hondu i odmah na početku dokazao kako je nedodirljiv. Nakon upečatljive pobjede na početku sezone u Quataru, Stoner je osvojio još tri od ukupno pet utrka. Sezonu je kompletirao sa deset pobjeda. Od 17 utrka, u 16 je stajao na podijumu. 
 
Veliki događaj
Casey je na svoj 26. rođendan u oktobru slavio i svoju devetu pobjedu u sezoni na domaćem terenu u Australiji (Philip Island) s kojom je utvrdio ubjedljivo vodstvo na MotoGP svjetskom šampionatu 2011.

Najbolja izjava godine
„Nas trojica, Jorge [Lorenzo], Dani [Pedrosa] i ja imali smo lošu sreću da se podudarimo u vrlo teškom vremenu, jedno od najtežih u historiji, u kojem je veoma teško pobijediti, a što je divan osjećaj, duboka emocija koja vas dirne kad osvojite prvo mjesto.“
Casey pokušava objasniti koliko je teško pobijediti u utrkama premier classe u 2011.
 
Top fotografije     

nullCasey celebrates with team-mate Dani Pedrosa after the latter's win at the Grand Prix of Portugal (GEPA Pictures/Gold & Goose)
   

 nullCasey leans into a corner at the Sepang circuit in Malaysia (GEPA Pictures/Gold & Goose)

Planovi za 2012?
Nakon nevjerotavnog debija sa Hondom, teško je predvidjeti gdje Stoner može napredovati. Izazov će biti održati visoke standarde koje je postavio i dokazati da ima ono to je potrebno kako bi postao jedan od najboljih šampiona moto sporta.
 

nullCasey hoists his celebratory paperweight up high after winning another race at Indianapolis (GEPA Pictures/Gold & Goose)

  


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji