Pula_Premiere_Red Bull Flying Bach.jpg

Nakon što su svi prošlogodišnji nastupi rasprodani, ovogodišnja prva svjetska turneja nastavlja se istim tempom, i potvrđuje zvjezdani status Red Bull Flying Bacha. Četverostruke svjetske prvake, breakdance grupu Flying Steps i redatelja Christopha Hagela publika je nagradila 10-minutnim ovacijama nakon 70-minutne predstave u kojoj je kombinovana muzika klavira i čembala te plesni pokreti Flying Stepsa.


Činjenica da turneja kreće upravo iz Pule, grada prepunog spomenika koji svjedoče o njegovoj antičkoj historiji, čitavoj je priči dala poseban ugođaj. Stanovnici Pule su sa oduševljenjem dočekali svjetsku premijeru.  „Čuo sam da su i plesači rekli da je sve bilo kao najljepši san. Za našu lokalnu hip-hop scenu ovo je najvažniji događaj dosad.“, izjavio je četrnaestogodišnji b-boy Din Kadić..

Oni nešto stariji, koji pozorište posjećuju češće, takođe su nastup nagradili glasnim aplauzom. „To je to! Kada slušam klasičnu izvedbu Bachovog koncerta, osjećam se božanstveno, a i sad sam se osjećao potpuno isto. Čulo se škripanje tenisica, scena je odzvanjala pokretom, a energija pokreta napunila je čitavo pozorište. Bilo je spektakularno! Poželio sam da mi je 20 godina, počeo bih se baviti breakdanceom.“, izjavio je Robert Vazdar, 45-godišnji stolar.


Vođa najbolje breakdance grupe na planeti i koreograf predstave koja spaja tradicionalno i moderno, klasičnu kulturu i modernu umjetnost, Vartan Bassil, nakon premijere je zaključio: „Publika nam je dala puno energije, podrili su nas u trenutcima kada nismo očekivali  njihovu reakciju. Bilo je zaista nevjerovatno. Bio je ovo sjajan početak za Red Bull Flying Bach svjetsku turneju, sada idemo da osvojimo ostatak svijeta.“


Red Bull Flying Bach u Hrvatskoj ima još dva nastupa. Obje su predstave, koje se održavaju ovog vikenda u Zagrebu, gotovo rasprodane. Turneja se nastavlja u Gruziji, a do kraja godine obići će još 11 država.

 

Za više informacija o Red Bull Flying Bach svjetskoj turneji klikni ovdje.


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji