DSC_3144.JPG

U subotu (18.2) na Jahorini održan je Red Bull Home Run, masovni spust skijaša i boardera koji je privukao nekoliko stotina gledalaca i 88 takmičara iz BiH, Srbije i Slovenije. Miha Loboda (Slo) pobijedio je u konkurenciji najbržih boardera, Vaso Elez (BiH) najbrži je skijaš, dok se Nikola Krneta (BiH) krunisao u kategoriji najinteresantniji kostim.

Vještine neophodne za učestvovanje na ovom takmičenju bile su ljubav prema snježnim sportovima i želja za dobrom zabavom.

Zadnja žica u subotu vozila je 88 takmičara na vrh staze Poljice gdje je bio postavljen start utrke Red Bull Home Run. Takmičari su prvo trčali sto metara u pancericama do skija i boardova, da bi se u nemilosrdnoj borbi spuštali stazom sve do hotela Termag. Tokom masovnog spusta svi su zaboravili na vještinu zabave koja je bitna u ovom sportu i u prvi plan došla je vještina skijanja/boardanja, kao i znalačkog odguravanja protivnika.

Bilo je padova, sudara, odguravanja i prolijetanja kroz cilj, da bi na pobjedničko postolje dospjeli najbolji: skijaš Vaso Elez (BiH), boarder Miha Loboda (Slo) i najinteresantniji kostim Nikola Krneta (BiH).

Nedugo nakon proglašenja pobjednika takmičari su se prisjetili vještine “zabava” koju su koristili do kasnih večernjih sati ispred ili u restoranu Koliba. Nekoliko stotina gledalaca se na kolegijalan način priključila dobrom derneku, dok je pobjednička trojka na recepciji hotela već koristila osvojenu nagradu rezervirajući vikend za dvoje u hotelu Termag. Pored uživanja u luksuznom smještaju šampioni će dobiti i ski pass da uživaju na stazama olimpijske ljepotice.


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji