Minor setback for Marquez Repsol Media

Bliži se MotoGP u Portugalu, koju Moto2 trkač Marc Markez željno isčekuje. Da li će ga sjećanje na prethodni uspjeh u Estorilu potaknuti na pobjedu?

Zdravo,

Nakon nekoliko sedmica pauze između utrka, napokon ću dobiti šansu da vozim motor u Portugalu ovog vikenda. Jedva čekam utrku! Posljednjih nekoliko sedmica intenzivno sam trenirao, pa sam u dobroj formi.

U četvrtak ujutro, počet ćemo pripreme za utrku koja će se održati za vikend. Istina je da imamo puno posla prije utrke, jer je staza u Estorilu vrlo zahtjevna. Planiramo da ostavimo Portugal iza sebe i iskoristimo prednost GP-a u utorak i srijedu da bismo nastavili sa testiranjem.

Dajem sve od sebe kako bih prešao što više kilometara na motoru i prilagodio se izazovima nove kategorije. Na isti način smo radili i u Juarezu, rezultati su bili pozitivni.

Kad je izazov u pitanju voljeli bismo se suočiti s njim. Poznato nam je da bi vjetar i drugi vremenski uslovi mogli utjecati na ishod utrke, pa ćemo se probati fokusirati više nego inače.

Prošle godine utrka u Portugalu je bila jedna od najuzbudljivijih u mom životu. Uspomene koje nosim iz Estorila su veoma dobre, ali sad sam u drugoj kategoriji i stvari su drugačije. Sve što mogu trenutno reći je da ćemo se truditi i pokušati osvojiti prve poene u sezoni ovog vikenda.
 

Pozdravi,
Marc


Više na...
 

MotoGP Portugal event page

  

null Repsol Media

 

 

 


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji