Finale

Najveću razdaljini preletio je avion Jovice Kozlice iz susjedne nam Hrvatske koji je odbranio titulu najboljeg na svijetu, a BH predstavnik Almir Kišija završio je 12. od 83 nacije koje su se takmičile na Svjetskom prvenstvu u bacanju papirnatih aviona.

Hangar 7 u Salzburgu, 1. i 2. maja bio je dom Svjetskg prvenstva u bacanju papirnatih avion. Na jednom mjestu se okupilo 253 pilota iz 83 zemlje svijeta kako bi izabrali najboljeg u disciplinama najveća razdaljina, najduže vrijeme provedeno u zraku i akrobatski let.

Hrvatski pilot papirnatih aviona Jovica Kozlica, svjetski šampion iz 2006. godine odbranio je titulu najboljeg na svijetu sa rezultatom 54,43 metara koliko je preletio papirnati avion izbačen njegovom rukom. Jovica je izjavio da je noć prije finala spavao sa ledenim oblogama na laktu kao rezultat bolova nakon tromjesečnih intenzivnih treninga za odbranu titule, što se na kraju isplatilo. Naš predstavnik Almir Kišija je završio na solidnom 12. mjestu između 83 nacije koje su imale svoje predstavnike u Austriji.Prvo mjesto u disciplini najduže vrijeme provedeno u zraku pripalo je Brazilcu Leonard Ang-u sa rezultatom od 11,66 sekundi, dok je najbolje akrobacije napravio Japanac Takeshige Kishlura Kisshii. Srđan Stojanović i Mirza Džonlić koji su u ove dvije discipline predstavljali našu zemlju i pored velikog truda nisu uspjeli ući u užu konkurenciju svjetskog finala Red Bull Paper Wings-a.

Finale

Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji