Red Bull X-Fighters Exhibition Tour Singapore

Svjetski priznata freestyle motocross akcija je 16. maja po prvi put nastupila u Singapuru, nakon što su četiri neustrašiva vozača iz svjetske broj jedan FMX serije - Red Bull X-Fighters - oduševili publiku od otprilike 18000 gledalaca na jednom dijelu singapurske Formula 1 staze.

Red Bull X-Fighters Exhibition Tour u Singapuru 16. maja bila je prva stanica od planirane tri u sklopu azijsko-pacifičke egzibicione turneje, koja uključuje i Hong Kong i Tajpej. Sa briljantno postavljenim singapurskim flajerom u pozadini, Nick De Wit iz Južne Afrike i Kiwi Nick Franklin, zajedno sa Šveđaninom Morganom Karlsonom i Belgijancem Jimmyem Verburghom, letjeli su noćnim nebom i zadirkivali uzbuđenu publiku serijom trikova koje su izvodili 12 metara u vazduhu. Neki od njih su bili "Double grab hart-attack", "Superman" i "Ruler" koje su izveli u prvih par rundi, tek da bi se zagrijali.

Ali ono što je publika stvarno htjela da vidi su bili neki od De Witovih i Franklinovih jedinstvenih backflipova. Kako su voditelji zagrijavali publiku, sve se jače čulo "backflip, backflip" i vozači ih nisu razočarali, izvedivši neke od potpuno fantastičnih backflipova različitih varijacija. Vozačima se toliko dopao odgovor publike, da su neplanirano izveli još neke trikove pred kraj i tako zatvorili ovaj fantastični show.

Dva vozača, De Wit i Verburgh, nedavno su nastupili pred sjajnom publikom u Kairu ispred velikih egipatskih piramida, ali ovaj duo apsolutno nema sumnje u to da je singapurska publika jedna od najboljih pred kojom su do sada nastupali. "FMX sport postaje zaista popularan širom svijeta," rekao je De Wit. "Reakcije koje dobivamo na bilo kojoj od naših egzibicionih turneja su fenomenalne! Jimmy i ja smo nedavno nastupili u Kairu i entuzijazam egipatske publike je zaista bio neodoljiv. Ali publika večeras ovdje je stvarno nešto posebno. Nadamo se da su uživali u našem nastupu onoliko koliko smo mi uživali da nastupamo ovdje u Singapuru."

Red Bull X-Fighters Exhibition Tour Singapore

Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji