Red Bull Illume Red Bull Photofiles

Red Bull Illume, međunarodno takmičenje u fotografiji koje javnosti donosi nevjerovatne prizore iz svijeta akcije i avanturističkih sportova, ponovo je tu 2010. godine u drugom izdanju ovog sjajnog takmičenja.

 

Red Bull Illume Image Quest je 2007. godine u svom prvom izdanju doživio ogroman uspjeh. Oko 2 000 amatera i etabliranih fotografa iz preko 90 različitih zemalja predstavilo je više od 7 500 fotografija koje su bile ocjenjivane od strane komisije sastavljene od poznatih stručnjaka iz svijeta fotografije kao što su Kari Stein iz Sports Illustrateda, Paul Sanders iz The Timesa ili Nick Hamilton iz Transworld Snowboarding Magazinea. Izložbena turneja koja je potom uslijedila predstavila je fotografije 50 finalista na posebnim otvorenim lokacijama diljem Sjeverne Amerike.

Nakon spektakularnog uspjeha prvog izdanja, Red Bull Illume Image Quest 2010 će još jednom predstaviti najbolje svjetske akcione i avanturističke fotografije, kao i njihove tvorce. Amateri i profesionalni fotografi su pozvani da pošalju svoje najbolje snimke na Red Bull Illume kako bi sa masama podijelili svoju strast za ovaj nevjerovatni žanr, te dobili priliku da njihove slike vide milioni ljudi.

Prijavljivanje fotografija trajaće od 1. oktobra 2009. do 31. januara 2010. godine. Fotografije mogu biti u slijedećim kategorijama: igralište, kultura, energija, duh, detalj, krila, sekvenca, nova kreativnost, eksperimentalna i iluminacija.


Komentari

    Dodaj komentar

    Potrebno popuniti sva polja
    Dozvoljeno samo 200 karaktera :
    Potrebno upisati riječ na lijevo pa kliknuti "Pošalji Komentar"

    Tekst Detalji